Napsütötte Toszkána

Ez a cím ugyan klisé, de igaz. Tényleg amióta itt vagyok Greve in Chianti-ban, folyamatosan csak süt a nap. Elviselhetetlen lenne, de a házban ahol megszállok, van egy mélyvizű kerti medence, és ez megment ezeken a napokon.

Egy háromhetes opera kurzuson vagyok itt, így a kellemest a hasznossal összekötve, a nyaralás és a tanulás is ki van pipálva. Színészet, hangképzés, korrepetíció, és mesterkurzusokból áll a hét. A zenei rész mellett minden reggel jógán és olaszon is részt lehet venni, ezeken én örömmel ott is vagyok. Az olasz nyelv egyébként is jelen van-a mindennapjaimban- a piacon olaszul értek szót a nénikkel, sőt már megtaláltam a helyi erők kávézóját is, ahol harmadannyiba kerül a reggeli mint a turistáknak szóló főtéren. Már azt is tudom, hogy nem eszpresszót kell kérni, hanem "kávét". Így nem tűnik az ember teljesen kívülállónak. Cappucinó pedig csak reggel létezik, de erről már tudtam korábban is. (Ha délután rendel itt valaki, akkor bolondnak tűnik.) Kávé nélkül nehéz lett volna átvészelni az első hetet. Próbáltam akklimatizálódni első napokban, de délutáni szieszta helyett nekem óráim voltak, így nagyon sokat kivett belőlem a forróság. Most hétvégén "itthon" is maradtam, csak pihenek és zenét tanulok. Vannak olyan vagány résztvevők akik ebben a 40 fokban elutaztak Velencébe, Rómába vagy Firenzébe.. - de nekik muszáj, mert ki kell használniuk az időt, mielőtt visszarepülnek New Yorkba vagy éppen Sanghajba..


Én vagyok az egyetlen európai résztvevő, mert főleg amerikai egyetemeken hirdették meg a programot. Illetve YAP trackeren volt fent, de erről én sem hallottam azelőtt, hogy Washingtonba költöztem volna. Ez egy speciális app énekeseknek, ami a közelgő versenyekről, meghallgatásokról és kurzusokról értesít. Nagyon örülök hogy itt lehetek, mert egy válogatás előzte meg a kurzust. És olyan tanárok vannak itt,mint a Covent Garden zenei igazgatója, Scala-t tapasztalt korrepetítorok valamint aktív énekesek a MET-ből.
Minden héten 1-2 nyilvános koncert is van, ami festői környezetben van "tálalva".
Ugyan én szenvedek a napsütéstől, de ez jót tesz a helyi bornak, ugyanis innen származik a Chianti :)

A Verrazzano kastély teraszán. (Itt volt az első koncerthelyszín.) Egyébként nagyon sok "kamaraéneklés" van, annyira jó hogy minden hangfaj rendelkezésre áll- így könnyen lehet színpadra vinni csoportos jeleneteket.






Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Brugge

Gent

Párizs