Magyar mulatság Dallasban

Hát ilyen is van :) Ez volt a fő motivációja a texasi útnak.
Az ottani magyarok hívtak meg minket, hogy színesítsük az éves magyar farsangi báljukat.
 Szerették volna, hogy valami magyar kulturális vonal is társuljon a rendezvényhez, így talált ránk Éva novemberben Washingtonban. A tervből valóság lett, és a Kata, Csenge, Gergő négyesfogattal összeraktunk egy érdekes programot. Még egy flashmob is kialakult, mert annyira lelkesek voltak a helyiek, hogy tanácsot kértek egy dalhoz amit az asztaloktól felállva elénekeltek meglepetésszerűen. Kata és Gergő táncolt, Csenge néprajzi kiegészítéssel konferált, én pedig énekeltem. A végén egy táncház is született magyarbődi tánctanítással, nagyon hálásak voltak az emberek és jól is táncoltak.
Ami még egy érdekes momentum,  találkoztam anyukám általános iskolai osztálytársával, aki ugyanúgy Nyergesújfalun nőtt fel. Még egy közös zenekaruk is volt egy kis ideig. Azóta itt él Dallasban.Kicsi a világ, sokszor elhangzik, de milyen igaz.
Még mielőtt elkezdődött a rendezvény, segítettünk a helyszín díszítésében, és elkezdtem időtöltésként ilyen szalvétákat hajtogatni. Ez az egyetlen gyakorlati tudás ami a turizmus-vendéglátás szakon rám ragadt Győrben a (most már) Széchenyi Egyetemen. Igaz deriválni is meg kellett tanulni, meg számviteli mérleget készíteni, de valahogy olyan helyzetbe még nem kerültem hogy kellett volna használnom, és már valószínűleg nem is menne. A tesztig terjedt a memóriám. És a zene mindig fontosabb volt.
De valamiért ez a rózsa megmaradt, és pár lánnyal együtt végigdíszítettük az asztalokat.

Van amikor öltözéskor a legkisebb helyen kell elférni, a kulisszák mögött legtöbbször nincs hely. De már volt olyan koncertem is Ausztriában ami egy szép régi kastélyban volt, de áramot nem vezettek az öltöző szobájába, szóval mindig akadnak komplikációk, de azért hangulatos gyertyafényben zseblámpával öltözni... Jó volt megint találkozni Csengéékkel, és kedves vendéglátóinknál is részünk volt egy izgalmas,vicces és kiadós esti beszélgetésben. Jó élményekkel töltődtünk fel, és még itt nem is volt vége, hiszen másnap Ilona és családja mutatta be nekünk a belvárost. 



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Brugge

Gent

Párizs